Kies hier uw gewenste pagina

1 op de 3 MKB-ers moet haar business model omgooien om niet binnen 5 jaar failliet te gaan

eendje onder water

Met name middelgrote MKB-bedrijven verwachten grote veranderingen in hun markt vanwege de komst van disruptors, nieuwe bedrijven die in snel tempo de markt veroveren. Alleen door zelf ook te vernieuwen, kunnen ze de komende 5 jaar overleven en worden ze niet uit de markt gedrukt door de 'Ubers' en 'Airbnb's' in hun eigen branche. 

Dat blijkt uit MKB Barometer 2016 (Exact), een onderzoek waaraan in totaal 2500 bedrijven uit Europa en de VS mee, waarvan 475 ondernemingen uit Nederland.

Data gedreven besturing wordt cruciaal

Het verzamelen, gebruiken en analyseren van data wordt als cruciaal gezien om de omzet de komende jaren te kunnen vergroten en de concurrentie bij te benen. Een derde van de bedrijven zegt nu al alle relevante cijfers paraat te hebben.

Deze groep weet ook een aanzienlijk hogere winstmarge te maken dan bedrijven die zich nog minder door data laten lijden, namelijk 22 tegen 14 procent.

Geloof in eigen kunnen terecht ?

Overigens denken de meeste bedrijven, ook de achterlopers, dat ze in staat zullen zijn om hun businessmodel op tijd om te gooien. Van de mkb-bedrijven die meededen aan het onderzoek, verwacht 79 procent de komende jaren te groeien, niet alleen in omzet, maar ook wat betreft personeelsbestand.

Wacht niet te lang

True Service helpt bedrijven om haar commerciele slagkracht duurzaam te verbeteren. Wij begeleiden ondernemingen met inspiratieworkshops, advies en operationele ondersteuning. Wilt u een keer samen sparren over nieuwe kansen. Neem dan contact op met onze Business Consultant, Anthony van de Wiel (06-20540015). Per e-mail kan natuurlijk ook op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als u dit artikel waardeert, laat het de wereld weten. 

inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

http://eepurl.com/b1n_ev

×

Laten we de mogelijkheden eens op een rijtje zetten.

  

 

bel ons: 06-20540015

Anthony van de Wiel 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

×

×

Login

Please login using your credentials received by email when you register.

  or   Registreer

Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×