Kies hier uw gewenste pagina

Organisaties worden kleiner en flexibeler

 

Binnen nu en vijftien jaar gaat de wereld er heel anders uitzien. Organisaties worden kleiner, traditionele werkplekken zijn in de minderheid en de helft van de huidige beroepen is verdwenen.

Die conclusie deelt internationaal vastgoedadviseur CBRE en Genesis in haar rapport Fast Forward 2030. Het bedrijf deed wereldwijd onderzoek onder ruim tweehonderd experts, bedrijfsleiders en jongeren.

 

Werk-privébalans

En daaruit blijkt dat privé en werk zullen steeds meer met elkaar verbonden worden en dat de traditionele werkplekken in 2030 de minderheid vormen. Activity Based Working (ABW) wordt de norm. Daarbij zit de werknemer veel ontspannender, tevredener en dus gelukkiger te werken. Stress zal dan ook op een veel lager pitje staan.
Werknemers gaan straks veel meer in kleine teams werken, met bijbehorende kleinschaligheid, flexibiliteit en betere taakverdeling.

Einde aan de grote organisaties?

Die kleinschaligheid is ook terug te zien bij organisaties. De onderneming van de toekomst is volgens het onderzoek dan ook klein en flexibel. Kleinschaligheid, individuele waarden en flexibiliteit zijn de begrippen van de toekomst.

Hiërarchie wordt steeds minder belangrijk, kennis en het vermogen snel te schakelen des te meer. Zowel in de financiële wereld als bij corporates en bij de overheid.

Geluk vs. carrière

Verder voorspellen de auteurs dat persoonlijk welbevinden en geluk veel worden belangrijker dan geld en carrière. Creativiteit en innovatie staan voor veel werknemers centraal.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat automatisering en robotisering niet alleen aan de onderkant van de arbeidsmarkt voor een verlies aan banen zorgen, maar ook in de middengroepen.

(Bron: CBRE en Genesis ) 

Als u dit artikel waardeert, laat het de wereld weten 

Inschrijven nieuwsbrief

http://eepurl.com/b1n_ev

×

Laten we de mogelijkheden eens op een rijtje zetten.

  

 

bel ons: 06-20540015

Anthony van de Wiel 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

×

×

Login

Please login using your credentials received by email when you register.

  or   Registreer

Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×