Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/customer/www/true-service.nl/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 27

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/customer/www/true-service.nl/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/customer/www/true-service.nl/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29
True Service - Bedrijven benutten innovatiepotentieel onvoldoende
Kies hier uw gewenste pagina

Slechts 2 procent van de cio's stelt dat hun organisatie de afgelopen tijd in de positie is geweest om optimaal te kunnen innoveren. Er ontstaat een kloof tussen het plannen en het uitvoeren van innovatie. Een groot deel van de CIO's (65 % ) vindt dat hun organisatie het innovatiepotentieel slechts deels heeft benut. 

Van de onderzochte bedrijven innoveert 7% op geen enkel vlak. 28% van de bedrijven geeft aan zich door innovatie te kunnen onderscheiden. Als organisaties niet innoveren, kan dit vergaande gevolgen hebben.  Innoveren is ontzettend belangrijk, kijk maar naar alle grote namen om ons heen. Vrijwel iedereen heeft die positie bereikt door een vernieuwend product of dienst in de markt te zetten.

 

Innovatiekloof

De innovatiekloof is het verschil tussen het percentage dat veel potentieel ziet in innoveren en het percentage dat deze innovatie volledig realiseert. Deze innovatiekloof is de afgelopen drie jaar steeds groter geworden. In 2011 was er een innovatieachterstand van 65 procent, in 2012 68 procent en in 2013 steeg het percentage naar 69. 

De Marketeer, maar ook de CIO kan een belangrijke rol spelen in het creëren van een innovatiecultuur binnen de organisatie. Van het promoten van samenwerken tot aan het actief aanmoedigen van het gebruik van innovatieve technologieen, zoals de cloud. Dergelijke stimulans kan zorgen voor vernieuwende en innoverende ideeën.

 

CIO's ontberen invloed op innovatiebeleid

CIO's zijn vaak niet primair verantwoordelijk voor innovatiebeleid. Cio's die direct rapporteren aan de ceo van het bedrijf of in de raad van bestuur zitten, hebben de meeste kans op succesvolle innovaties. 

Daarentegen worden CIO's in toenemende mate aangestuurd op kostenbesparing en een efficiënte verwerking en analyse van informatie verwacht, in combinatie wendbaarheid: snel een antwoord op de wijzigende marktomstandigheden, zodat een bedrijf zich staande kan houden in de wereldwijde concurrentie.

De rol van de CIO lijkt in Nederland de laatste jaren welliswaar strategischer te worden, slechts de helft van de ondervraagde ict-directeuren zegt deel uit te maken van de directieraad of het managementteam. Ze lopen hiermee wel voorop in Europees perspectief.

Adoptie van nieuwe technologieën

Verder blijkt dat nieuwe technologieën zoals public clouddiensten (11 %), private clouddiensten (21 %), mobiele technologie (22 %) en de opkomende sociale netwerken al worden ingezet. Ook lopen er steeds meer proefprojecten rond deze technologieën. 

Bron: Harvey Nash 2014 

Als u dit artikel waardeert, laat het de wereld weten 

 

 

inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

http://eepurl.com/b1n_ev

×

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  

Wij nemen dan contact

met je op en zetten de

mogelijkheden  op een rijtje.

  

 

×

×
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies. Privacy policy